Uitgebrande wagen was vluchtauto na sportschoolmoord

AMERSFOORT - De schietpartij met dodelijke afloop in Amersfoort lijkt op een afrekening in het criminele circuit. De 22-jarige Amersfoorter werd maandagavond in sportschool Club Pellikaan gebeld volgens getuigen.
Toen het slachtoffer naar buiten liep, werd er gericht op hem geschoten. De dader of daders gingen er daarna in een auto vandoor. Deze wagen is later uitgebrand teruggevonden op de Larikslaan in Leusden, zo laat de politie weten.
De politie heeft maandagnacht en dinsdagmorgen uitgebreid onderzoek gedaan op het parkeerterrein bij de sportschool. De politie richtte ook op de plek van de autobrand in Leusden een zogenoemde 'plaats delict' in.
Sportschool Club Pellikaan in Amersfoort ging de ochtend na het fatale schietincident weer open. Medewerkers wilden niet praten met de aanwezige journalisten. De politie zegt dat Club Pellikaan een normale reputatie heeft. Er zouden nog niet eerder problemen zijn geweest. Behalve een sportschool heeft het bedrijf onder andere ook een zwembad, een tennishal en een welness-complex.

BURGEMEESTER

Burgemeester Lucas Bolsius heeft geschokt gereageerd op de gewelddadige dood van de Amersfoorter. "Een vreselijke gebeurtenis, om te beginnen voor de nabestaanden van het slachtoffer. Daarnaast geeft het schrik bij de mensen voor wie de schietpartij dichtbij of in hun alledaagse omgeving heeft plaatsgevonden. Ik hoop van harte dat politieonderzoek met hulp van tips vanuit de samenleving spoedig meer duidelijkheid geeft."
Voor Amersfoort is de schietpartij het tweede dodelijke misdrijf in vier dagen. Vrijdag werd het lichaam van een 11-jarige jongen gevonden in een huis aan de Noorderlicht. Zijn moeder wordt verdacht van moord of doodslag.