Feyenoorder sloeg met broekriem om zich 'te verdedigen'

UTRECHT - De man met de groene broek die bekend werd door videobeelden waarop te zien is hoe hij tijdens FC Utrecht-Feyenoord met een broekriem om zich heen sloeg was zich naar eigen zeggen aan het verdedigen na een aanval van Utrechtse supporters.
De man, een Feyenoord-supporter, belde met RTV Utrecht om zijn kant van het verhaal te vertellen. Hij zou op de tribune achter een groepje Feyenoord-fans hebben gezeten. Die zou hij nog hebben verteld een sjaal van de Rotterdamse club weg te stoppen om niet te provoceren.
Maar een groep FC Utrecht-supporters zou de jonge Feyenoord-fans al hebben ontdekt. Na het eerste doelpunt begonnen aanhangers van de thuisclub de jonge Feyenoorders te slaan. Toen de man in de groene broek hier wat van zei, werd hij volgens eigen zeggen in zijn gezicht gespuugd.
Op dat moment ging bij hem 'het lampje uit'. De man gaf een kopstoot en sloeg met zijn riem om zich heen om zich te verdedigen. Hij is daarna door de politie afgevoerd en later vrijgelaten. De politie heeft later aan RTV Utrecht laten weten dat de man niet wordt vervolgd omdat hij zichzelf zou hebben verdedigd.
Volgens de man zaten er maar een paar Feyenoord-fans op dit gedeelte van de tribune. Een veel groter gedeelte fans van de Rotterdamse club zat naast het uit-vak.
De man vindt het jammer dat nu lijkt alsof Feyenoord-fans zich hebben misdragen: "FC Utrecht moet hiervan leren. Je moet wel de juiste mensen oppakken." Ook zegt hij bij FC Utrecht te hebben aangeboden om donderdagavond langs te komen bij een avond voor gedupeerden van de rellen om uit te leggen wat er is gebeurd.

Interview met boze Feyenoord-fan