Voorleesontbijtjes op regioscholen

PROVINCIE UTRECHT - Overal in de provincie doen scholen en bibliotheken woensdag mee aan de Nationale Voorleesdagen. Om de start te vieren zijn voorleesontbijtjes georganiseerd in kinderdagverblijven en op basisscholen.
Ook wordt er volop voorgelezen door prominenten. Zo leest het voltallige gemeentebestuur van Nieuwegein woensdag voor op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen. De Woerdense basisschool De Regenboog krijgt voormalig proftennisser Esther Vergeer op bezoek.
In IJsselstein worden opa's en oma's ingezet om hun kleinkinderen aan het lezen te krijgen. Op basisschool De Opstap worden tientallen grootouders verwacht. Ook de Sint Jozefschool in Achterveld doet mee aan de Voorleesdagen. Hier kwamen dinsdag al acht 'beroemde' dorpsgenoten voorlezen. De bieb in Veenendaal krijgt deze week een nieuwe voorleesstoel cadeau.
De Nationale Voorleesdagen is een initiatief van de Stichting Lezen. De organisatie wil dit jaar vooral stimuleren dat vaders meer gaan voorlezen. In de meeste gezinnen zouden het nog vooral moeders zijn die dat doen.

Verslaggever Leonie de Jong ontbijt met opa's en oma's in IJsselstein