Noord-Holland betaalt fietsbrug Nigtevecht

PROVINCIE UTRECHT/NIGTEVECHT - De provincies Noord-Holland en Utrecht en de gemeenten De Ronde Venen en Stichtse Vecht hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de komst van de nieuwe fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal. De provincie Noord-Holland betaalt het grootste deel van de rekening.
De brug komt ten zuiden van Nigtevecht, tussen de betonfabriek en de sportvelden, en vormt straks een belangrijke schakel in het fietsnetwerk tussen het plassengebied, de historische forten en de Hollandse Waterlinie. Voor inwoners van Nigtevecht worden de scholen en werkgebieden van de regio Amsterdam en het station van Abcoude beter ontsloten.
De brug gaat bijna 11 miljoen euro kosten. Noord-Holland betaalt het grootste deel omdat die provincie in het verleden bij de aanleg van snelwegen heeft beloofd ook geld te steken in fietsverbindingen. De provincie Utrecht geeft een half miljoen euro en ook de gemeente Amsterdam betaalt 5 ton.
Noord-Holland is volgens bestuurders ook bij dit Utrechtse project betrokken, omdat de buurprovincie veel ervaring heeft met de aanleg van bruggen.
Het ontwerp is nog niet bekend. Daar mogen de bedrijven die de brug willen bouwen, een voorstel voor doen. Als de aanbesteding vlot verloopt, kan de aanleg eind 2015 starten. Naar verwachting is de brug in 2017 gereed.