Beddenwinkels Utrecht, A'foort sluiten

UTRECHT/AMERSFOORT - In Utrecht en Amersfoort sluiten de filialen van Slaapgenoten en Matrassen Concord. De merken zijn eigendom van Beter Bed, maar die wil er vanwege de crisis vanaf. De winkels onder de namen Beter Bed en Beddenreus blijven wel bestaan.
In heel Nederland worden er circa 40 filialen gesloten door de beursgenoteerde beddenspecialist. Hoeveel banen er bij de operatie verloren gaan, kon bestuursvoorzitter Ton Anbeek niet zeggen. Beter Bed zal proberen personeel over te plaatsen naar andere winkels, maar dat zal zeker niet in alle gevallen lukken, aldus Anbeek.
De sluiting maakt deel uit van de langer lopende strategie om het winkelbestand in Nederland aan de crisis aan te passen. Beter Bed had ook de afgelopen tijd veel last van de slechte economie en het lage consumentenvertrouwen.
"We zien wat verbeteringen, maar het blijft een vertrouwenscrisis. Een nieuw bed of matras is op dit moment voor veel mensen geen prioriteit", stelde hij.
Volgens de bestuursvoorzitter is nog niet aan te geven of er al dit jaar sprake zal zijn van een verbetering van de omzet.
Slaapgenoten heeft filialen op de Amsterdamseweg in Amersfoort en in Utrecht in Kanaleneiland. Matrassen Concord zit op de Hollantlaan in Utrecht en heeft onder meer ook een filiaal in Wageningen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.