Politie: meer schutters moord Amersfoort

AMERSFOORT - De 22-jarige Amersfoorter die maandag werd doodgeschoten, is door meerdere schutters onder vuur genomen. Dat zegt de politie op basis van het eerste onderzoek naar de schietpartij voor de deur van sportcentrum De Pellikaan.
De schutters zijn na de fatale schoten over de snelweg A1 via knooppunt Hoevelaken gevlucht naar Leusden. Daar hebben ze nog een manoeuvre moeten uihalen omdat ze erg hard reden. Op een industrieterrein aan de Larikslaan eindigde hun rit. Daar werd de vluchtauto in brand gestoken. Daarna ontbreekt tot nu toe elk spoor.
De politie heeft onder andere alle camerabeelden van de vluchtroute en de omgeving van het bedrijventerrein opgevraagd, in de hoop te ontdekken of de daders mogelijk in een andere auto zijn gestapt.

SMS

Geruchten die woensdag opdoken dat de verkeerde persoon per ongeluk zou zijn doodgeschoten, wijst de zegsman van de politie van de hand. Volgens geruchten op Twitter zou de familie van het slachtoffer daarover een anoniem sms-bericht hebben gekregen, maar daarmee heeft niemand van de familie zich in elk geval niet bij het onderzoeksteam gemeld.
Er druppelen volgens de woordvoerder wel tips bij de politie binnen, maar niet over een persoonsverwisseling.