Criminaliteit in Stichtse Vecht afgenomen

STICHTSE VECHT/DE RONDE VENEN - Het aantal misdrijven in Stichtse Vecht is vorig jaar met 11 procent gedaald ten opzichte van 2012. Volgens de gemeente waren er aanzienlijk minder woninginbraken in 2013 dan in het jaar ervoor.
Terwijl het aantal woninginbraken in 2013 met 31 procent afnam, bleef de hoeveelheid geweldsincidenten vorig jaar vrijwel gelijk ten opzichte van 2012. De percentages van het aantal incidenten met openlijk geweld worden berekend op grond van het aantal aangiften.

DE RONDE VENEN

In De Ronde Venen is sinds een aantal jaren een lichte stijging van het aantal misdrijven te zien. De politie registreerde 1.932 incidenten in 2013, ten opzichte van 1.862 in het jaar ervoor. Het aantal fietsendiefstallen nam fors toe met 31 procent, het aantal autokraken met 27 procent.
In totaal steeg het aantal woninginbraken vorig jaar met 2 procent ten opzichte van een jaar eerder, terwijl er 24 procent minder werd ingebroken in bedrijven. Vergeleken met de gemiddelde criminaliteitscijfers in de regio Utrecht, deed Stichtse Vecht het vorig jaar goed.
In de hele regio daalde de criminaliteit met 1 procent.