Gestolen hond Eros dood gevonden in Vianen

VIANEN - De gestolen hond Eros is dood teruggevonden bij recreatieterrein Middelwaard in Vianen. Volgens de politie had het dier veel verwondingen en wordt hij nu onderzocht.
Voorbijgangers vonden Eros, een kruising tussen een pitbull en een Bordeauxdog, woensdagmiddag in een ondiepe sloot bij de Lekbrug.
Volgens een woordvoerder van Amivedi, een stichting die helpt bij dierenvermissingen, is de hond 'onder bizarre omstandigheden' om het leven gekomen. Meer wil ze er niet over kwijt omdat de politie nu onderzoek doet.
Eros werd 16 januari gestolen. Eigenaar Cor Hopster uit IJsselstein had het dier buiten laten wachten, toen hij aan het Nijpelsplantsoen in Nieuwegein als hondentrainer op bezoek ging bij de eigenaar van een andere hond. Toen hij tien minuten later terugkwam, was Eros verdwenen.
Ook een groep rondhangende jongeren, die nog complimenten gaf over de gespierde hond, was weg. Hopster vermoedt dat de jongeren meer van de zaak weten. Mogelijk zou Eros gebruikt zijn voor hondengevechten.

Woordvoerder Amevedi: "Onder bizarre omstandigheden om het leven gebracht"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.