Grootschalig drugslaboratorium in Montfoort opgerold

© Politie
MONTFOORT - Op de Achthoven-Oost in Montfoort heeft de politie woensdagochtend een grootschalig amfetaminelab opgerold. Daarbij is een man uit Montfoort aangehouden. Daarnaast heeft de politie in Rotterdam, Honselersdijk en 's Gravenzande nog eens vijf andere verdachten opgepakt.
In een woning in 's Gravenzande werden ook grondstoffen aangetroffen voor het produceren van drugs. Daar werd in totaal 50 kilo amfetamine gevonden. Volgens de marktprijs die het Trimbos Instituut aanhoudt, komt dat neer op een straatwaarde van ruim een half miljoen euro. Verder nam de politie meerdere vuurwapens en een groot geldbedrag in beslag.

DRUGSONDERZOEK

De ontdekking van het drugslab in Montfoort werd gedaan na een grootschalig drugsonderzoek dat vorig jaar startte na signalen over grootschalige drugsproductie in de regio. Daarbij richtte het onderzoek zich met name op een inwoner uit Zoetermeer.
De mannen in de leeftijd van 40 tot 66 jaar zitten vast voor verhoor. De politie sluit niet uit dat er nog meer mensen worden aangehouden.

Grootschalig drugslaboratorium in Montfoort opgerold (Beelden: Politie)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.