Omwonenden bijgepraat over stationsplan Driebergen-Zeist

ZEIST - Mensen die meer willen weten over de bouwplannen voor station Driebergen-Zeist kunnen vanavond terecht in Cultuur- en Congrescentrum Atropia in Driebergen. Het station wordt de komende jaren ingrijpend verbouwd en ambtenaren praten tijdens de inloopbijeenkomst omwonenden bij.
De gemeenten Zeist en Utrechtse Heuvelrug, de provincie en ProRail willen voor 140 miljoen euro het station ingrijpend verbouwen. Zo komen er sporen bij, wordt een tunnel voor het autoverkeer op de N225 aangelegd, verdubbelt het aantal parkeerplekken en krijgen fietsers veel meer mogelijkheden. Ook komt er een groter busstation.
De plannen zijn nog niet definitief. De gemeenteraden van Zeist en Utrechtse Heuvelrug moeten het bestemmingsplan nog goedkeuren. Dat zou eind februari moeten gebeuren. Volgende week woensdag is daarvoor eerst nog een hoorzitting, waar betrokkenen hun visie op de plannen kunnen geven.
Het geld is al wel geregeld. De grootste bijdrage, zo'n 70 procent, komt van het Rijk. De gemeenten, provincie en Bestuur Regio Utrecht (BRU) betalen de rest.
De inloopbijeenkomst is vanavond van 18 tot 21 uur in de Tuinzalen van Cultuur- en Congrescentrum Atropia aan de Hoofdstraat 8 in Driebergen.

Gedeputeerde Van Lunteren over de inloopbijeenkomst