FIOD pakt Soester beleggingsfraudeurs op

BAARN/SOEST - De FIOD heeft dinsdag drie verdachten aangehouden voor miljoenenfraude met beleggingen. De rechercheurs van de Belastingdienst verdenken de twee mannen en een vrouw uit Soest en Amstelveen dat ze beleggers voor zeker 43 miljoen euro hebben opgelicht.
De drie verkochten met het in Baarn gevestigde bedrijf Weststaete obligaties in Duits vastgoed. De FIOD denkt dat maar voor een deel ook echt vastgoed is aangekocht. De rest van het geld is gebruikt voor privé-uitgaven. Ook zouden steeds nieuwe obligaties zijn uitgeschreven om de rente van eerdere obligaties te kunnen betalen.
De FIOD heeft voor het onderzoek twee woningen in Soest en Amstelveen doorzocht en vijf bedrijfspanden in Amersfoort, Baarn, Amsterdam en Amstelveen. Er is beslag gelegd op circa 70 bankrekeningen in Nederland.
Ook zijn verschillende dure personenauto's (zoals twee Mercedessen, een Jaguar en een Porsche), meerdere horloges waaronder Rolex horloges en een woonhuis in beslag genomen. Tijdens een inval van de FIOD is ook een vuurwapen gevonden.
De verdachten zitten voor zeker 14 dagen in de cel en de FIOD probeert de miljoenen terug te halen. Het onderzoek werd ingesteld na een aangifte van een slachtoffer.