Jacht na bekogeling FC Utrecht-bussen: twee aanhoudingen

UTRECHT - De politie heeft twee mannen aangehouden voor het bekogelen van bussen met FC Utrecht-supporters. Het gaat om een 22-jarige inwoner van Weurt en een 23-jarige man uit Beuningen. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
De FC Utrecht-bussen reden woensdagavond in een hinderlaag voorafgaand aan het bekerduel met NEC in Nijmegen. Een grote groep donkergeklede mannen (40 á 50 man) kwam ineens uit de bosjes gerend en bekogelden de bussen met stenen, hout en zwaar vuurwerk.
De voertuigen liepen zeer veel schade op. Uiteindelijk zijn ze allemaal aangekomen bij het stadion van NEC. Daar moest de politie alle zeilen bij zetten om de fans van FC Utrecht in het stadion te krijgen. Om de veiligheid van de bezoekers, agenten en stewards te garanderen werd opgeschaald en is de rest van de avond de ME aanwezig geweest. Er raakten enkele agenten en stewards licht gewond.
De politie neemt de zaak hoog op en de recherche is een onderzoek gestart. Getuigen wordt verzocht zich te melden.
Het bestuur van voetbalclub NEC en de supportersverenigingen laten weten dat ze "alles in het werk zullen stellen om de daders van de wanordelijkheden rond de wedstrijd NEC-FC Utrecht te achterhalen".