Serie hennepinvallen in regio Woerden

WOERDEN - De politie heeft na tips over hennepkwekerijen onderzoeken ingesteld op verschillende adressen in Woerden, Linschoten en Oudewater.
In een woning aan de Berlengakade in Woerden werd een hennepkwekerij ontmanteld met ruim 70 hennepplanten. Ook was er sprake van stroomdiefstal. Een 41-jarige man uit Woerden is aangehouden.
Aan het Bodenmeer in Woerden werd in een woning een hennepkwekerij ontmanteld met ruim 470 hennepplanten. De stroom werd ook hier illegaal getapt. Woensdagmiddag kwam een man naar het politiebureau in Woerden die verklaarde eigenaar te zijn van de hennepkwekerij. Hij is gearresteerd.
In een woning aan de Vermeerstraat in Woerden werd geen hennepkwekerij aangetroffen. Er was wel sprake van stroomdiefstal. Bovendien werden twee zakjes met wit poeder gevonden en in beslag genomen. Het zakje met inhoud wordt onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut om vast te stellen of het om verdovende middelen gaat.
Aan het Jaagpad in Linschoten werden in een woning wel zaken aangetroffen die te maken hebben met het telen van hennep, maar de installatie was niet in bedrijf. Wel werden twee zakken gevuld met henneptoppen in beslag genomen. Een 33-jarige man uit Linschoten is aangehouden.
In een woning aan de G.J. van Veenstraat in Oudewater werd wel materiaal aangetroffen wat duidt op het telen en verpakken van drugs, maar geen in werking zijnde kwekerij. Bovendien werden verboden wapens (een dolk en een zwaard) aangetroffen.
Onderzocht wordt nog wie verantwoordelijk is voor de goederen in woningen waar nog geen arrestatie is verricht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.