Klas juicht om verblijfsvergunning Dennis (8)

UTRECHT - Asielzoekertje Dennis uit Utrecht mag in Nederland blijven. Toen het nieuws bekend werd, ging er een luid gejuich op in zijn klas.
RTV Utrecht was erbij toen de 8-jarige zijn klas op de St. Dominicusschool vertelde dat hij niet weg hoeft. Dat leidde tot blije gezichten bij de klasgenootjes, waaronder de beste vriend van Dennis.
Dennis is in een asielzoekerscentrum in Nederland geboren en gaat in Utrecht naar school. Zijn verblijfsvergunning is geen gevolg van het kinderpardon. Tijdens de rechtszaak over de asielstatus van het 8-jarige kind bleek dat Dennis mag blijven op basis van 'individuele bijzondere omstandigheden'.

DISCRETIONAIRE BEVOEGDHEID

Staatssecretaris Teeven blijkt gebruik te hebben gemaakt van zijn zogeheten discretionaire bevoegdheid waarbij hij het recht heeft om (uitgeprocedeerde) asielzoekers toch een verblijfsvergunning te geven.
De PvdA in de stad heeft ook blij gereageerd. Volgens de partij biedt deze uitspraak ook hoop voor de 299 andere kinderen die net buiten kinderpardon vallen.
De dreigende uitzetting van Dennis maakte veel los in de stad. Een petitie om hem hier te houden, leverde 25.000 handtekeningen op.

RTV Utrecht-verslaggeefster over rechtszaak Dennis