Zware straffen geëist in hoger beroep rond dood Pott

ZEIST - Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep twee keer achttien jaar en één keer acht jaar celstraf geëist tegen drie mannen die de woningoverval in Zeist pleegden waarbij slager Jan Pott om het leven kwam.
Voor de fatale overval op de 80-jarige Pott werden twee hoofdverdachten eerder tot dertien jaar cel veroordeeld. Twee andere betrokkenen kregen vijf en drie jaar cel. Drie mannen gingen tegen hun straf in hoger beroep. Bij de vierde was dit niet mogelijk: de drie jaar celstraf was onherroepelijk.
Het slachtoffer werd in 2011 in zijn eigen woning door de mannen overvallen en vastgebonden met tape over zijn mond in het huis achtergelaten. Hij stikte daardoor en werd de volgende dag door zijn zoon gevonden. Wrang genoeg gebeurde dit op vaderdag.
De neef van Pott had de daders getipt dat er bij zijn oom iets te halen viel. Dit bleek niet te kloppen: de overvallers maakten niks buit en gingen daarna volgens het Openbaar Ministerie gewoon door met het plannen van de volgende overval. Reden voor het OM om hoge straffen te eisen.
Het hoger beroep liep eerder vertraging op toen een advocaat van de verdachten probeerde het hof te wraken omdat die partijdig zou zijn. De wrakingskamer vond dat daarvan geen sprake was.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.