Kinderboerderij Driebergen in het nauw

DRIEBERGEN RIJSENBURG - Het doek dreigt te vallen voor kinderboerderij 't Woelige Nest in Driebergen. De gemeente Utrechtse Heuvelrug trekt de handen af van de oude schuur op het terrein en draagt hem over aan de kinderboerderij. Maar er is een ton nodig om het pand op te knappen.
Het gaat niet eens om luxe renovatie, maar om het aanbrengen van basisvoorzieningen als isolatie, toiletten en verwarming. Pas als die er zijn, kan het pand in de winter verhuurd worden en komt er geld in het laatje.
Gemeenten stoten steeds vaker gebouwen af. Om te bezuinigen moeten bijvoorbeeld buurthuizen in Amersfoort voortaan door particulieren gerund worden. Ook krijgen sportverenigingen in onze regio de verantwoordelijkheid voor hun eigen clubgebouwen.
't Woelige Nest heeft dus last van deze trend en zegt dat het zonder financiële hulp binnen een paar jaar einde verhaal is. De wethouder wilde zondag niet reageren op de noodoproep van de kinderboerderij, maar raadslid Waaldijk waagde zich wel in het hol van de leeuw. Hij beloofde zich hard te maken voor de kinderboerderij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.