Grote brand verwoest houthandel Veenendaal

VEENENDAAL - Aan het Arsenaal in Veenendaal heeft zondagavond een zeer grote brand in een houthandel gewoed. De brandweer rukte rond 18:00 uur massaal uit om het vuur te bestrijden. Tegen 20:00 uur was het vuur onder controle.
Vanwege de uitslaande brand werden acht woningen in de directe omgeving ontruimd. De brandweer zette zeer groot in op de brand. Zo kwamen acht tankautospuiten naar de brand en tien ondersteunende voertuigen, waaronder hoogwerkers, ladderwagens en containerbakken.

GASFLESSEN

De brandweer moest extra voorzichtig zijn, omdat in het pand zo'n vijftien gasflessen stonden. Die flessen konden na een tijdje uit het pand worden gehaald. Niet veel later stortte de loods in. De brand dreigde over te slaan naar een naastliggende manege, maar dat gevaar was na extra inzet van de brandweer na een half uur afgewend.
Houthandel Reijer van Essen ligt op bedrijventerrein De Batterijen, vlak naast de A12. De lucht kleurde oranje door het vuur en was in de wijde omgeving te zien.

BURGEMEESTER

De brand trok veel bekijks, waardoor het verkeer op de wegen rond de brand vastliep. Burgemeester Wouter Kolff riep mensen via Twitter op om niet naar het Arsenaal te komen. "Laat de brandweer en andere hulpdiensten hun werk doen en kom niet onnodig kijken bij de brand in Veenendaal", aldus Kolff.
Over de oorzaak van de brand is nog niets duidelijk.

Medewerker houthandel over de brand

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.