Leusdense psychopaat pleit twee uur voor nieuw onderzoek

AMSTERDAM/LEUSDEN - Arthür N. uit Achterveld bij Leusden is met behulp van valse verklaringen tot 25 jaar cel veroordeeld voor doodslag en poging tot moord en daarom moet het onderzoek naar hem worden overgedaan. Dat bepleitte N. maandag zelf tijdens een twee uur durend betoog in de zwaarbeveiligde rechtbank in Amsterdam.
N. heeft 25 jaar celstraf met tbs gekregen voor het doodsteken van Ruud Kinneging in 2009. Ook probeerde hij zijn ex-vriendin om het leven te brengen. Hij ging tegen zijn straf in hoger beroep en wil daarbij zichzelf vertegenwoordigen. Hij wordt bijgestaan door een advocaat.
In zijn pleidooi eiste hij dat zijn onderzoek wordt overgedaan vanwege valse verklaringen en manipulaties. N. wil tientallen getuigen opnieuw horen en eist dat opnames van telefoongesprekken opnieuw worden beluisterd. De rechtbank doet daar op 20 februari uitspraak over. Als het onderzoek wordt overgedaan, zullen N. en zijn advocaat vrijspraak eisen.
De zaak wordt in de zwaar beveiligde bunker in Amsterdam behandeld, omdat de veroordeelde moordenaar als levensgevaarlijk voor zijn omgeving wordt beschouwd. Uit oude onderzoeken blijkt dat N. aan een ziekelijke stoornis lijdt.
Volgens Justitie vormt de Leusdenaar zelfs een risico voor zijn eigen advocaat. N. zat al eens acht jaar in de cel voor het wurgen van een vrouw en ontsnapte in 2009 voor enkele dagen uit de Koepelgevangenis in Arnhem.
N. worden veertien strafbare feiten ten laste gelegd, waaronder doodslag, poging tot moord en gijzeling.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.