Burgemeester: groot onderzoek brand houthandel

© RTV Utrecht
VEENENDAAL - Er komt een groot onderzoek naar de uitslaande brand in Houthandel Reijer van Essen, zondagavond aan het Arsenaal in Veenendaal. Dat zei burgemeester Kolff tegen mensen die in de buurt van het bedrijf wonen.
Het vuur werd rond 18.00 uur ontdekt. De brandweer rukte vervolgens met groot materieel uit en moest extra voorzichtig zijn, omdat in het pand zo'n vijftien gasflessen stonden. Die flessen konden veilig uit het pand worden gehaald. Niet veel later stortte de loods in.
Buurtbewoners vingen de 35 mensen op van wie het huis bedreigd werd door de brand. Toen ruim twee uur later het sein brand meester werd gegeven en de omwonenden terug konden, waren twee gezinnen al geïnstalleerd in een hotel en mochten ze daar de nacht doorbrengen.
De brandweer is vervolgens nog de hele nacht en maandagochtend bezig geweest met nablussen. Totdat het vuur volledig gedoofd is, kan de politie nog geen forensisch onderzoek doen.

DRAMA

Een mede-eigenaar zegt tegen RTV Utrecht dat de brand een groot persoonlijk drama is. Er is 18 jaar door de eigenaar geïnvesteerd in het bedrijf en nu is alles verwoest, zegt hij.
Tijdens de brand raakten drie poezen vermist. Eén dook maandagmorgen levend op. Naar de andere twee wordt nog gezocht.

Groot onderzoek na brand Veenendaalse houthandel