Politiehond bijt verdachte brandstichting

© Michiel van Beers
UTRECHT - Een politiehond heeft zondagavond zijn tanden gezet in een man die verdacht wordt van brandstichting in de Utrechtse wijk Lunetten. Hij zou samen met een kompaan een auto aan de Provence in brand hebben gestoken.
Het vuur sloeg over en ook twee andere auto's raakten zwaar beschadigd. Vanwege de rook moesten enkele omwonenden enige tijd hun huis uit, meldt de politie.
De twee verdachten van 18 en 20 jaar waren vertrokken, maar werden door agenten gezien bij een tunnel aan de Olympus. De 18-jarige gaf zich direct over, maar zijn vriend verstopte zich in een tuin.
Een politiehond werd losgelaten en vond de verdachte in de struiken. Omdat de man niet meewerkte, werd hij gebeten. Hij moest daarna naar het ziekenhuis.
De politie denkt dat de verdachten ruzie hadden met de eigenaar van de auto. Vanwege het onderzoek zitten de twee in de cel.
De agenten die het onderzoek leiden, willen graag getuigen spreken die zondagavond in de buurt van de brand waren. Vooral degene die rond het tijdstip van de brand in het park een agent aansprak, wordt gezocht.