"Nog jaren onzekerheid voor medewerkers Rabobank"

UTRECHT - De Rabobank neemt drie jaar de tijd om de ontslagplannen uit te werken, waardoor 1000 tot 2000 mensen hun werk verliezen. Daardoor zitten de medewerkers op het Utrechtse hoofdkantoor aan de Croeselaan de komende jaren in onzekerheid, zeggen de vakbonden.
De Rabobank wil minimaal 220 miljoen euro aan kosten besparen. De directie is ervan overtuigd dat het beter, sneller en slimmer kan in de centrale organisatie, maar de bank kon maandag nog niet zeggen welke afdelingen getroffen worden. Dat moet deze zomer bekend worden, zeggen de bonden.
"De 1000 tot 2000 arbeidsplaatsen die verloren zouden gaat, blijft een schatting. Het definitieve aantal zal afhangen van de effectiviteit van de maatregelen, de effecten van de reorganisatie bij lokale banken en de samenvoeging van Rabobank International met Rabobank Nederland", zegt De Unie.

INTRANET

De vakbonden kregen vrijdagavond pas te horen dat de Rabobank flink wil ingrijpen op het personeelsbestand. Het is toen ook op intranet gezet, maar veel medewerkers waren toen al thuis.
De personeelsleden hebben het slechte nieuws daarom uit de pers moeten vernemen, zegt vakbond De Unie. De Rabobank gaf maandag toe dat het tijdstip van communicatie "niet de schoonheidsprijs verdient".
De ontslaggolf staat overigens los van de eerdere aankondigen dat er 8000 banen verloren gaan bij de lokale Rabobankkantoren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.