Amersfoortse ouderen willen restaurant houden

AMERSFOORT - De bewoners van woonzorgcomplex Puntenburg in Amersfoort zijn niet blij nu hun letterlijk het brood uit de mond wordt genomen. Het restaurant dat bij de aanleunwoningen zit, dreigt namelijk te moeten sluiten.
Bij de eetgelegenheid kunnen ouderen elke dag terecht voor een kleine lunch zoals een broodje kroket en een eenvoudige avondmaaltijd voor minder dan een tientje. Per 1 mei houdt dat allemaal op omdat de huidige uitbater verlies draait.
De oudere bewoners van het centrum zijn niet blij met de sluiting. Zij hebben van woningbouwvereniging De Alliantie weliswaar een brief gekregen dat er gezocht wordt naar een nieuwe uitbater, maar de ouderen zijn er niet gerust op dat die er ook echt komt.
Voor de bewoners is de ruimte veel meer dan alleen een restaurant. Zo wordt de zaal gebruikt voor bingo, koersbal, dans- en muziekavonden. Daarom zijn de bewoners een handtekeningenactie begonnen om de zaal te behouden.
De PvdA en SP in Amersfoort hebben inmiddels vragen gesteld over de sluiting van het restaurant. Dinsdag staat het onderwerp op de agenda van de gemeenteraad.