Extra onderzoek naar ongelukken Stroomrugbaan Vleuterweide

VLEUTEN - Wethouder Lintmeijer kondigt een extra onderzoek aan naar de verkeerssituatie op de Stroomrugbaan in Vleuterweide. Aanleiding is het ongeluk van dinsdagochtend.
Op busbaan werd rond elf uur een fietser aangereden door een bus. Het gewonde slachtoffer was na het ongeluk wel aanspreekbaar. De Stroomrugbaan loopt dwars door Vleuterweide en is vaker het toneel van ongelukken. Wethouder Lintmeijer kondigde eind vorig jaar maatregelen aan om de veiligheid te verbeteren. Dit gebeurde nadat de wijkraad aan de bel had getrokken.
Lintmeijer geeft nu opdracht om een bredere analyse te doen, waarbij ook externe deskundigen worden betrokken. "De ongevallen en de situaties moeten vanuit meerdere gezichtspunten bekeken worden. De door de verschillende partijen in Vleuten aangedragen oplossingen worden daarbij nadrukkelijk bij betrokken", laat de gemeente weten.
Lintmeijer: "Ik wil graag snel meer inzicht in de toedracht van de ongelukken op de Stroomrugbaan en de eventuele overeenkomsten weten. De oplossingen die we zoeken moeten ervoor zorgen dat de fietser binnenkort echt veiliger langs en over de busbaan kan."
Naar aanleiding van eerdere inspecties is al een aantal aanpassingen rondom de busbaan in Vleuterweide in de maak of in uitvoering. Die aanpassingen gaan gewoon door. De gemeente blijft monitoren of deze maatregelen voldoende bijdragen tot een veiliger situatie.