Politie zoekt voorbijganger die wegliep na explosie Zeist

ZEIST - Kort na de explosie in winkelcentrum De Clomp in Zeist heeft een omwonende iemand zien weglopen. Dat zegt de politie, die de melding natrekt.
De ontploffing 's nachts in winkelcentrum De Clomp veroorzaakte een grote ravage en de oorzaak is nog steeds niet achterhaald. Netbeheerder Stedin sluit uit dat er een gaslek in een van de winkels was.
De politie onderzoekt of degene die na de explosie wegliep iets met de zaak te maken heeft, of anders misschien belangrijke informatie kan geven. Een deel van het winkelcentrum is nog afgesloten.

ASBEST

De eigenaar van het winkelcentrum, Rialto Zeist BV, laat door de Omgevingsdienst Utrecht (ODRU) onderzoeken of door de explosie asbest is vrijgekomen. Maandag zijn kleefmonsters afgenomen in de buitenruimte aan de achterzijde van het winkelcentrum (de expeditiestraat). Daaruit is direct gebleken dat die ruimte schoon is.
Dinsdag laat Rialto onderzoeken of er zich asbestverdacht materiaal in de passage en de getroffen winkels bevindt. Naar alle waarschijnlijkheid worden hierover donderdag de resultaten bekend gemaakt. De getroffen winkels zijn dichtgeplankt. Met Rialto zijn afspraken gemaakt over de beveiliging van de winkels in het gebied.
Burgemeester Koos Janssen heeft het winkelcentrum maandag bezocht en zich op de hoogte gesteld van de situatie. "Ik ben blij dat er zich geen persoonlijke ongelukken hebben voorgedaan. De winkeliers zijn erg aangeslagen door het incident. Waar mogelijk zullen wij hen een helpende hand bieden."
Ook wijk- en projectwethouder Bodes de Vries is naar het winkelcentrum gegaan en heeft met de eigenaar Rialto Zeist BV gesproken en met een aantal winkeliers. Daarnaast heeft de gemeente contacten gelegd met het moskeebestuur, basisscholen De Griffel en De Koppel, de winkeliersvereniging en bewoners van wooncentrum De Grote Koppel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.