Acht jaar celstraf geëist voor doodslaan peuter Nouafel

UTRECHT - Het Openbaar Ministerie eist acht jaar celstraf tegen de man die de Utrechtse peuter Nouafel fataal zou hebben mishandeld. Tijdens het hoger beroep in Arnhem eiste de officier van justitie ook drie jaar cel, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, tegen de moeder van het 3-jarige kind.
Eerder werden moeder Samantha de J. en haar vriend Younass A. tot zes maanden cel veroordeeld. De rechtbank in Utrecht sprak de verdachten toen vrij van het toebrengen van dodelijk letsel, omdat niet duidelijk werd wie van beiden de fatale klap gaf. Wel werden ze allebei veroordeeld voor het mishandelen van het kind.
Volgens het OM is er wel degelijk genoeg bewijs dat Younass A. de dodelijke klappen gaf. De moeder zou haar vriend gelegenheid hebben geboden door niet in te grijpen en is volgens het OM dus medeverantwoordelijk.
Het Openbaar Ministerie blijft er daarom van overtuigd dat de twee langer dan zes maanden de cel in moeten. Daarom werden in eerste instantie soortgelijke straffen geëist: acht jaar tegen de man en 30 maanden cel, waarvan vijftien voorwaardelijk, tegen de vrouw.
In 2011 stierf Nouafel aan een buikvliesontsteking, die hij volgens deskundigen opliep na een harde stomp in zijn maag. Ook zat het lichaampje van het kind onder de blauwe plekken en had hij een brandwond in zijn gezicht.
De uitspraak in het hoger beroep volgt waarschijnlijk over twee weken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.