CPNB over sluiting Polare: "Soep wordt niet zo heet gegeten"

UTRECHT - "Als boekhandel Polare omvalt, verdwijnt er een belangrijk verkoopkanaal, maar ik verwacht dat de soep niet zo heet gegeten zal worden." Dat zegt directeur Eppo van Nispen van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).
Van Nispen reageert op het besluit van Polare om alle twintig winkels in Nederland en België met ingang van dinsdag tijdelijk te sluiten. De maatregel is volgens het management nodig om het voortbestaan van de onderneming veilig te stellen.
"Het lijkt mij stug dat als Polare het niet zou redden, er dan geen partijen te vinden zijn die de hele keten of winkels in de stad willen overnemen. Dan vindt er gewoon een herschikking plaats, net zoals dat in andere sectoren gebeurt."
Polare ontstond vorig jaar door een samenvoeging van Selexyz en De Slegte. Een dreigend faillissement van Selexyz werd daarmee afgewend. De Polare op de Stadhuisbrug in Utrecht is voorlopig gesloten. Tweedehandsboekwinkel De Slegte op de Oudegracht is dinsdag wel open.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.