Bewoonster aangehouden na brand in Woerden

WOERDEN - De bewoonster van het appartement in Woerden waar vannacht brand woedde, wilde niet gered worden. Dat heeft de politie tegen RTV Utrecht gezegd. De vrouw is aangehouden.
Door de brand op de Anton Mauvestraat moesten 24 woningen worden ontruimd. Iedereen is inmiddels weer thuis.
De aangehouden vrouw werd tegen haar wil door de brandweer uit het brandende huis gehaald en moest gekneveld naar het ziekenhuis worden gebracht. Ze had veel rook ingeademd. De vrouw vertelde de politie dat ze de brand zelf had aangestoken. Daarop is ze aangehouden.
De buurt is niet verrast over de situatie. Tegen RTV Utrecht zeggen omwonenden dat de vrouw al langer suïcidaal was en vaker in aanraking met de politie is gekomen. Politie en gemeente Woerden hebben woensdagochtend met betrokken bewoners over de situatie gesproken.

EVACUATIE

De uitslaande brand in de woning in het Schilderskwartier brak rond 0.30 uur uit in de slaapkamer van de vrouw. Omdat het een appartementencomplex betrof, werden rond de dertig buren van de vrouw uit huis gehaald.
De gemeente ving de geëvacueerde bewoners op in de Willem Alexanderschool. De brandweer had het vuur snel onder controle en in de loop van de nacht kon een aantal al evacués terug naar huis. Later op de dag kon iedereen terug.

Bewoonster aangehouden na brand in Woerden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.