Grote politiecontrole in Nieuwegein tegen inbrekers

VIANEN - De politie en de gemeente Nieuwegein hebben dinsdagavond laat controles gehouden bij de toegangswegen. De controles moeten dieven afschrikken. Er waren tientallen agenten en toezichthouders ingezet.
In Nieuwegein was de afgelopen tijd een toename van inbraken in woningen en auto's te zien. De gemeente wil de criminaliteit een halt toeroepen en zette daarom de grote actie op touw. Automobilisten werden aangesproken en sommigen moesten hun kofferbak en dashboardkastje openen.
Behalve controles op de toegangswegen naar Nieuwegein, reden ook motoragenten en toezichthouders door de wijken. Burgemeester Backhuijs riep bewoners via Radio M op om bij verdachte situaties 112 te bellen.
Backhuijs zei dat er tijdens de actie dinsdag geen bijzondere zaken zijn gevonden. Er zijn volgens hem iets meer dan tien boetes uitgeschreven, onder meer voor rijden zonder verzekering. "Maar daar was de actie niet op gericht", zei hij op Radio M.
Nieuwegein overigens is niet de eerste gemeente in de regio die met toegangscontroles criminelen dwars wil zitten. Zo zette Wijk bij Duurstede al kentekenherkenning in om dieven op te sporen.
Volgens de gemeente met succes: In 2013 daalde het aantal woninginbraken in Wijk bij Duurstede met 18 procent en dat zou onder meer komen door de kentekenscans.

Burgemeester Backhuijs over de grote controle

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.