Curator: doorstart Siebel binnen paar weken

UTRECHT - De failliet verklaarde juweliersketen Siebel, met winkels in Utrecht en Amersfoort, en juweliersgroothandel Aurum maken waarschijnlijk binnen een paar weken een doorstart. Dat heeft de curator Marinus Pannevis woensdag gezegd.
"Ik ben optimistisch omdat er zoveel belangstelling is", aldus de curator. Volgens hem zijn er voor zowel Siebel Juweliers als voor zusterbedrijf Aurum 10 tot 15 serieuze partijen die de bedrijven willen overnemen.
Aurum werd dinsdag failliet verklaard, een week nadat Siebel bankroet was verklaard. "Aurum draait wel gewoon door. Er ligt daar een magazijn vol met spullen en er zijn klanten die ze kopen. Waarom zouden we het sluiten?", zegt Pannevis. De salarissen van de 70 werknemers worden voorlopig door het UWV betaald.

FUSIE

Siebel was een belangrijke klant van groothandel Aurum. Vorig jaar juni kondigden beide bedrijven aan hun krachten te bundelen als twee zelfstandige vennootschappen binnen dezelfde groep. Door het samengaan ontstond één sterke onderneming op het gebied van groot- en detailhandel in de juweliersbranche, zo meldden de partijen destijds.
Aurum, House of Jewels and Watches, ontwierp, kocht en verkocht sieraden, horloges en accessoires van diverse eigen merken. Ook verzorgde Aurum de exclusieve distributie in Nederland van diverse andere merken horloges en sieraden.
Siebel ging vorige week over de kop, nadat de verkopen in december waren tegengevallen en de Rabobank een belangrijk krediet had opgezegd. Er werkten ongeveer 170 mensen bij de onderneming.

Curator over doorstart Siebel