Bejaarde moordverdachte Doorn komt vrij

DOORN - De voorlopige hechtenis van de bejaarde man uit Doorn die verdacht wordt van de moord op zijn demente vrouw (86), is voor onbepaalde tijd geschorst. Het verzoek van advocaat Wim Anker werd donderdag ingewilligd tijdens een voorbereidende zitting.
De 83-jarige Hendrikus K. wordt ervan beschuldigd dat hij zijn echtgenote op 19 oktober gewurgd heeft, onder meer met een broekriem. De man belde zelf met de politie met de mededeling dat hij zijn echtgenote iets ernstigs had aangedaan.

OVERBELAST

De vrouw leed niet alleen aan Alzheimer, maar had ook COPD en Parkinson. Advocaat Anker sprak donderdagochtend van 'een wanhoopsdaad van een overbelaste mantelzorger'. Volgens de raadsman is er geen kans op recidive.
De rechter ging daarin mee. De ontlading bij de familie was donderdag groot. Anker noemde het zeer uitzonderlijk dat een verdachte van moord of doodslag naar huis mag in afwachting van berechting.

DAGBESTEDING

De 83-jarige man mag naar huis onder toezicht van reclassering. Wel moet hij vier dagen per week voor dagbehandeling naar een zorgcentrum in Doorn. De familie staat pal achter hem en de gemeenschap zal hem warm ontvangen, zegt de advocaat.

OM

Het OM heeft geen begrip voor de vrijlating. Er was weliswaar sprake van Parkinson en dementie bij het slachtoffer, maar er was geen enkele aanwijzing dat ze niet meer wilde leven. Hoewel de verdachte al 83 jaar is, is er ook geen sprake van dat de man niet gevangen kan zitten, aldus het OM. Justitie kan niet in beroep tegen de vrijlating.
De inhoudelijke behandeling van de zaak is over een paar maanden. Voor de zitting wordt een hele dag uitgetrokken.

Bejaarde moordverdachte Doorn komt vrij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.