Sportwethouder De Bilt stapt op vanwege zwembad

DE BILT - Sportwethouder Herman Mittendorff van De Bilt is donderdagavond opgestapt vanwege zwembad Brandenburg. De raad stemde tegen een motie om snel een nieuw zwembad te realiseren. Vanwege het opstappen van Mittendorff stapt zijn fractie GroenLinks/PvdA uit de coalitie.
Over zwembad Brandenburg wordt al jaren gesproken. Buiten de agenda om werd donderdagavond tijdens de raadsvergadering plotseling een motie ingediend om 110.000 euro uit te geven aan een nieuw bad van 25x25 meter. Die motie kreeg tegen de zin van de wethouder niet de steun van coalitiepartijen VVD en D66. Ook baalt Mittendorff ervan dat na jarenlang gepraat over het zwembad, de raad de plannen voor nieuwbouw nog steeds niet wil steunen en nieuwe onderzoeken eist.

STICHTING

Meerdere fracties die tegen de motie hebben gestemd, zeggen dat ze wel een nieuw zwembad willen, maar dat de motie niet duidelijk was of te vroeg komt. Bovendien wordt in de motie gerept van een stichting en daar willen de raadsleden eerst meer over weten.
Burgemeester Gerritsen benadrukte dat het college zonder Mittendorff de rit uit zal zitten tot er na de verkiezingen van 19 maart een nieuw college is gevormd. "Dit college is niet demissionair," zei hij.