Problemen Polare "bijna opgelost"

DRIEBERGEN RIJSENBURG - De problemen van Polare zijn bijna opgelost. Volgens commissaris Cor Molenaar van de boekhandelketen is een faillisement van het bedrijf niet aan de orde.
De winkels van Polare, met een vestiging in Utrecht, zijn sinds dinsdag gesloten. Volgens de boekwinkel was deze maatregel nodig om het voortbestaan veilig te stellen. Volgende week geeft het bedrijf meer uitleg over de ontstane problemen. "Dan vertellen wij wat er aan de hand was en hoe we dat hebben opgelost."

SUCCES

Het gaat al een tijd slecht met Polare, maar dat geldt niet voor alle winkels. Boekhandel Jacques Baas in Driebergen is de afgelopen jaren twee keer zo groot geworden. Donderdag opende de winkel een koffiehoek als extra service, waarmee eigenaar Lars Klein het verschil wil maken met andere winkels.
Ook op een ander vlak probeert de boekhandel in Driebergen iets meer te doen voor klanten. "Als mensen een keer in de problemen zitten, het komt bijvoorbeeld even niet uit om het boek op te halen, dan springen wij op de fiets om het boek te bezorgen", aldus Klein.
De eerste reacties van bezoekers zijn positief. Die geven aan het vooral leuk te vinden om na het grasduinen door alle boeken nog even wat te kunnen eten en drinken. Ook kunnen klanten hun boek direct bekijken als ze iets gekocht hebben.