Polynorm wil nog niets zeggen over brand Bunschoten

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - Polynorm wil nog niets zeggen over oorzaak van de grote brand bij het metaalbedrijf in Bunschoten. Officiële woordvoerders en medewerkers bij het fabrieksterrein gaan niet in op geruchten dat het vuur zou zijn veroorzaakt door werk met slijptollen.
Feit is dat de bedrijfshal vol karton door de brand in de as werd gelegd. De brandweer is nog de hele nacht aan het blussen geweest. Daarmee is voorkomen dat het vuur naar omliggende loodsen over zou slaan. De 500 Polynormmedewerkers die het pand moesten verlaten, werden opgevangen in de Immanuëlkerk.
Volgens verslaggever Peter Knieriem, die vrijdagmorgen poolshoogte nam bij Polynorm, hebben medewerkers instructies gekregen om niets over eventuele oorzaken te bespreken.

VERKLARING

De directie van voestalpine Polynorm B.V. heeft donderdagavond een officiële verklaring gestuurd, waarin de hulpdiensten worden bedankt voor hun inzet. Ook maakte het bedrijf daarin duidelijk dat de verpakkingsmaterialen eigendom zijn van het bedrijf Flamco B.V. In de verklaring wordt niets gezegd over de oorzaak.
Voestalpine Polynorm B.V. is producent en toeleverancier van aluminium en metalen carrosseriedelen voor de Europese automobiel- en truckindustrie. Flamco B.V. richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van componenten voor verwarmingen en koelingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.