Voorzitter Stichting RuJu stapt op

LEERSUM - Voorzitter Remco Meijer van Stichting RuJu legt per direct zijn taken neer. Op de Facebookpagina van de stichting staat dat Meijer zich door omstandigheden niet meer voor RuJu in kan zetten. Wat die omstandigheden zijn willen Meijer en de twee overgebleven stichtingbestuurders niet zeggen.
Wel verklaren ze dat de beslissing niets te maken heeft met het reilen en zeilen binnen de stichting. Er komt een opvolger voor Meijer maar wie dat is, is nog niet bekend.

MONUMENT

Stichting RuJu werd opgericht na de dood van de broertjes Ruben en Julian uit Zeist. De jongens waren in mei vorig jaar twee weken vermist en werden uiteindelijk dood teruggevonden in een sloot bij Cothen. Hun vader had ze om het leven gebracht. De stichting heeft als doel een landelijk, blijvend monument op te richten voor kinderen die door huiselijk geweld om het leven zijn gekomen.
Meijer zegt op de Facebookpagina van RuJu 'met pijn in het hart afscheid te nemen van de stichting en van zijn collega's'. Ook spreekt hij zijn vertrouwen uit: "Ik ben ervan overtuigd dat de overgebleven bestuurders de stichting tot een goed einde zullen brengen. Met de onthulling van een prachtig monument, voor al die kindertjes die om het leven zijn gekomen door huiselijk geweld."

BETROKKENHEID

Penningmeester Menno Bausch en secretaris Frank Oosthoek van Stichting RuJu zeggen tegen RTV Utrecht dat ze het jammer vinden dat Meijer vertrekt. Bausch: "Zijn betrokkenheid bij de stichting was enorm".
De stichting is nog steeds druk met de realisatie van het monument. "De eerste schetsen en het schaalmodel zijn klaar,"zegt Bausch. "We wachten nog op een offerte van de kunstenaar. Daarmee kunnen we bekijken of er inmiddels voldoende geld is voor het monument."

PLAATS

Volgens Bausch is de stichting ook nog bezig om een goede plaats voor het monument te zoeken. Er is nog geen datum voor de onthulling gepland.