Sint-Jorispenning voor Amersfoortse Charles Eijkelboom

AMERSFOORT - Concertorganisator Charles Eijkelboom heeft de Sint-Jorispenning van de stad Amersfoort ontvangen uit handen van burgemeester Lucas Bolsius. Hij kreeg de onderscheiding zondagmiddag voor zijn grote inzet voor de binnenstad.
Al tien jaar organiseren Charles Eijkelboom en Rene Benoît winterconcerten, waarin jonge solisten de kans krijgen met een orkest voor een groot publiek te spelen. De opbrengst gaat naar goede doelen, zoals een project voor straatkinderen in Zuid-Afrika.
Burgemeester Bolsius roemt Charles Eijkelboom om zijn inspanningen. "Decennia lang heeft hij enorm veel werk verzet voor de Amersfoortse binnenstad, als bewoner en ook als ondernemer. In dit verband heeft hij veelvuldig namens de ondernemers meegedacht in nieuw beleid en nieuwe plannen voor onze binnenstad en in nieuw op te zetten gezamenlijke activiteiten".
Jarenlang bekleedde Eijkelboom diverse bestuursfuncties bij verenigingen voor ondernemers in de binnenstad, de Stichting Binnenstadsmanagement en de vereniging van Eigenaren Binnenstad Amersfoort.
Als bestuurder van onder meer de Utrechtse MKB Nederland en als vicevoorzitter van de Nederlandse Vereniging van Binnenstedelijke Ondernemers kwam hij op voor de belangen van het midden- en kleinbedrijf.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.