Standje voor politie op Kamasutrabeurs

UTRECHT - Bezoekers van de erotische Kamasutrabeurs in Utrecht kunnen zich dit weekend laten verrassen door een kraampje met mensen van politie en justitie. Die geven daar voorlichting over misstanden in de seksbranche.
Ook vragen ze bezoekers er melding van te maken als ze, bijvoorbeeld op internetsites, stuiten op "situaties die het toelaatbare overschrijden", laat het Landelijk Parket zaterdag weten.

SIGNALEN

Medewerkers van OM en politie leggen op de beurs uit hoe je signalen van mogelijke misstanden kunt herkennen. Het gaat onder meer om seks waarbij een van de deelnemers tegen zijn of haar zin bezig is of minderjarig is. Justitie en politie gebruiken de meldingen die binnenkomen om de misstanden aan te pakken.
Het is de eerste keer dat politie en justitie op de Kamasutrabeurs staan. "Bezoekers reageren over het algemeen positief, ze vinden het goed dat we de aandacht vestigen op onvrijwillige seks", aldus
een woordvoerder van het Landelijk Parket. De Kamasutrabeurs zegt het een uitstekend initiatief te vinden en daarom de standruimte graag ter beschikking te stellen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.