Broer en zusje aangevallen tussen IJsselstein en Nieuwegein

NIEUWEGEIN - In Nieuwegein heeft een groep jongens zaterdagavond een 16-jarige jongen en zijn 11-jarige zusje aangevallen. Op het fietspad langs de Hollandse IJssel tussen IJsselstein en Nieuwegein trokken ze hun slachtoffers van de fiets.
Het meisje viel en kon ontkomen. Haar broer werd mishandeld en van zijn fiets en zijn telefoon beroofd. Daarna gingen zijn belagers ervandoor.
Het slachtoffer kreeg eerste hulp in een nabijgelegen restaurant. Het zusje kwam even later terug met de politie, maar die heeft de rovers ook met inzet van Burgernet niet meer kunnen achterhalen.
De politie heeft een signalement verspreid, omdat ze graag getuigen van de beroving wil spreken. Het zou gaan om een groep van vier of vijf negroïde jongens van 16 of 17 jaar. Ze waren allemaal donker gekleed.
De fiets die ze hebben gestolen valt onder meer op door het oude model. Het is een donkergroene herenfiets met een ouderwets leren zadel. Het bruine zadel is rondom afgezet met klinknagels en er hing een zwart tasje met een reparatieset onder. Ook de handvatten zijn van bruin leer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.