Paar demonstranten bij opening abortuskliniek Houten

HOUTEN - In Houten heeft maandagochtend de omstreden abortuskliniek CASA de deuren geopend.
Een handjevol demonstranten voerde actie. Volgens de kliniekmanager bleef het echter rustig en waren de demonstranten na ongeveer een uur weer weg.
De actievoerders zijn waarschijnlijk inwoners van Houten. Eerder voerde christelijk activist Bert Dorenbos al actie met zijn stichting Schreeuw om Leven. "Wij hebben een groot landelijk netwerk. Ook in Houten zitten mensen van onze stichting die actievoeren", aldus Dorenbos.
Voor aanstaande woensdag staat er een grote actie gepland bij de nieuwe CASA kliniek in Houten. "We zullen dan de vrouwen die daar naar binnengaan aanspreken", aldus de activist.
De komst van de kliniek leidde de afgelopen periode tot weerstand in Houten. Vooral de gereformeerde Eskolkerk is tegen omdat de kliniek pal naast de kerk is gevestigd.
Stichting Schreeuw om Leven kwam vorig jaar naar Houten uit protest tegen de komst van de kliniek. Er werden duizenden foetuspoppetjes neergelegd in het centrum van Houten en er werd een petitie aangeboden bij de gemeente.
CASA, dat staat voor het Centrum voor Anticonceptie, Seksualiteit en Abortus, verwacht dit jaar zo'n 200 behandelingen uit te voeren. Vrouwen kunnen er daarnaast ook terecht voor advies en vragen. De kliniek gaat vooralsnog open op maandag en woensdag. Voor maandag staan er zes abortusbehandelingen op het programma.
Dit is de tweede abortuskliniek in de provincie Utrecht. In de stad Utrecht kunnen vrouwen bij het Vrelinghuis op de Biltstraat hun zwangerschap beëindigen.

CASA kliniek zonder problemen geopend