Eis: 4,5 jaar cel voor broers op luxe woonwagenkamp Rhenen

RHENEN - Tegen twee bewoners een woonwagenkamp in Rhenen is maandag 4,5 jaar gevangenisstraf geëist.
De broers worden verdacht van witwaspraktijken en het exploiteren van veertien hennepkwekerijen. De andere zes verdachten staan op 12 en 14 mei voor de rechter.

FERRARI'S

Tijdens een grote inval op het woonwagenkamp werden een jaar geleden peperdure spullen in beslag genomen, waaronder twee Ferrari's, een Mercedes, een quad, een waterscooter, dure sieraden en horloges, een vuurwapen en tienduizenden euro's aan cash. Stedin constateerde in acht gevallen fraude met de elektriciteits- en/of gasaansluiting.

INTIMIDATIE

De groep die verantwoordelijk wordt gehouden voor de criminele activiteiten ging volgens justitie gestructureerd te werk. De activiteiten werden onderling afgestemd en verdeeld. De werkzaamheden werden afgeschermd en gingen gepaard met intimidatie.

ROLVERDELING

De twee broers hielden zich onder meer bezig met de financiën zoals de administratie van bestellingen en uitbetalingen. De oudere broer had een leidinggevende rol, de jongere een enigszins sturende en uitvoerende.

CASH

Het witwassen werd gedaan door fictieve dienstverbanden aan te gaan en door het aanschaffen van onroerend goed, boten en auto's. Zo werden er bij de zoekingen op het kamp grote hoeveelheden contant geld gevonden waarvan de herkomst niet te verklaren was. Het zat in vuilniszakken, kinderschoentjes en in een frituurpan.
Gezien de professionele werkwijze, de lange pleegperiode en de grote hoeveelheid aan plantages, is naar het oordeel van de officier een langdurige celstraf van 4,5 jaar op zijn plaats.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.