Twee arrestaties in onderzoek naar crimineel geld

SOESTERBERG - In een onderzoek naar crimineel geld heeft de politie maandagochtend een man in Soesterberg en een vrouw in Hilversum aangehouden voor fraude. De twee zitten voorlopig vast.
Agenten doorzochten diezelfde ochtend ook twee woningen en twee bedrijven (aan de Kleine Drift) in Hilversum. In Soesterberg werd een huis aan de Laan van Blussé van Oud Alblas doorzocht. Daarbij nam de politie twee luxe auto's, een paar kilo softdrugs en enkele tienduizend euro's aan contant geld in beslag.
De zaak kwam aan het rollen toen de recherche onderzoek deed naar een coffeeshop in Hilversum, waar sprake zou zijn van criminele activiteiten en crimineel verkregen vermogen. Het onderzoek naar de 44-jarige man en de 42-jarige vrouw is nog niet helemaal afgrond.
Volgens Leonie Bosselaar van de politie is al wel duidelijk dat ze worden verdacht van valsheid in geschrifte. "Ze zouden met valse gegevens een vergunning hebben verkregen voor een coffeeshop in Hilversum. Verder worden ze verdacht van het overtreden van de opiumwet en het witwassen van geld."