Ideeënboekje voor winkelhart Leidsche Rijn

LEIDSCHE RIJN - Bewoners van Leidsche Rijn hebben maandag op het stadhuis een boekje overhandigd met ideeën voor Leidsche Rijn Centrum.
Tijdens een drukbezochte bijeenkomst twee weken geleden kwamen bewoners en ondernemers met ideeën voor het nieuwe winkelhart. De initiatiefnemers van de avond bundelden die in een boekje. Wethouder Gilbert Isabella en projectontwikkelaar ASR ontvingen maandag een exemplaar.

EXTRA TIJD

ASR vroeg tijdens de bijeenkomst drie maanden extra tijd om met plannen te komen voor een kleiner winkelcentrum, omdat het bedrijf vreest dat er minder behoefte is aan winkelruimte. Isabella liet al blijken niets van uitstel te willen weten. Donderdag wordt het verzoek van ASR besproken tijdens een raadscommissievergadering op het stadhuis.
Bewoners van Leidsche Rijn zijn het eens met ASR dat tijden zijn veranderd en dat de originele bouwplannen moeten worden aangepast, maar van vertraging willen ze niets weten. Het winkelcentrum mag niet later opengaan dan afgesproken (2018).
IDEEËN
In het boekje laten de inwoners weten erg betrokken zijn bij het project en dat ze als toekomstige gebruikers goede ideeën hebben om van het nieuwe winkelhart een succes te maken. Enkele wensen die uit het boekje naar voren komen zijn: grote diversiteit aan winkels (minder winkelketens), horeca met veel terrassen, alcoholloze cafés voor tieners, een plein als ontmoetingspunt en beelden als openbare kunst. Het stadshart moet bovendien goed bereikbaar zijn met voldoende (gratis) parkeerplekken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.