Winkeliers De Clomp nog langer in onzekerheid

ZEIST - Het wordt pas vrijdag duidelijk of alle winkels in De Clomp in Zeist weer open kunnen. Dat zegt ontwikkelaar Rialto, de eigenaar van het pand. Negen winkels zijn nu al een week dicht, omdat er sinds de explosie in het winkelcentrum naar asbest wordt gezocht.
De gedwongen sluiting kost de veelal kleine zelfstandigen veel omzet. De winkeliers worden ondertussen steeds bozer op Rialto, omdat het bedrijf te weinig belangstelling zou tonen. Zo zeggen ze het nieuws over het politie- en asbestonderzoek steeds via de pers te moeten horen.

ASBEST

De ondernemers vernamen eind vorige week via de pers dat in ieder geval in drie winkels asbest ligt. Maar de ondernemers weten nog steeds niet in welke winkels de gevaarlijke stof precies is aangetroffen. Ze dachten daar maandag meer duidelijkheid over te krijgen, maar die kwam er niet.
Maar dat is het niet het enige dat ze dwars zit, zegt Peter Kuster van de winkeliersvereniging: "Het is natuurlijk niet leuk als je huisbaas zich niet laat zien, niet een woordje doet van hoe gaat het óf een woordje doet hoe kan ik je helpen. Nee, alles wordt afgedaan met een whattsappje of mailtje".

ONDERZOEK

De oorzaak van de explosie is overigens nog onbekend. De politie houdt vooralsnog overal nog rekening mee. Het is inmiddels wel duidelijk dat de explosie bij de islamitische slagerij niet kwam door een lek in een gasleiding.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.