Actie voor bezoek paus aan Nederland

UTRECHT - Nederlandse gelovigen leggen zich er niet bij neer dat paus Franciscus volgens de Utrechtse kardinaal Wim Eijk de eerste jaren geen tijd heeft om naar Nederland te komen.
Onder aanvoering van het Professorenmanifest en Bezield Verband Utrecht gaat dinsdag de website Paus Franciscus naar Nederland in de lucht. Daarop kunnen mensen hun steun betuigen.

VERZOEK

"Het bezoek is door enkele bisschoppen al helemaal voorbereid, de ArenA is beschikbaar, burgemeester Van der Laan is akkoord en de financiën zijn geregeld", staat er onder andere te lezen. "Het enige wat nog moet gebeuren is dat wij als gelovigen van Nederland een dusdanig massaal en dringend verzoek richten aan de paus dat hij niet kan weigeren om te komen."
Het Professorenmanifest is een verband van enkele tientallen katholieke hoogleraren. Zij maken zich grote zorgen over de staat van de katholieke kerk in Nederland. Woordvoerder Ad de Groot: "We hebben de website maandagavond op proef online gezet en nu al zijn er ruim honderd handtekeningen binnen. We verwachten massale steun."

KARDINAAL EIJK

Afgelopen weekend werd bekend dat een bezoek van paus Franciscus aan Nederland door de Utrechtse kardinaal Wim Eijk zou zijn tegengehouden. Eijk zou bang zijn geweest voor een gebrek aan animo bij het Nederlandse publiek.
Volgens het Professorenmanifest en Bezield Verband is het echter "dringend noodzakelijk" dat de paus naar Nederland komt. "De katholieke kerk vertoont diepe scheuringen. Van de ruim 4 miljoen katholieken gaat nog maar 10 procent naar de kerk. Er is naar onze mening maar één persoon op de hele wereld die daar iets aan kan doen."

BUREAU VAN DE PAUS

De initiatiefnemers hebben volgens De Groot contacten in het Vaticaan, die hen hebben verzekerd dat een bezoekaanvraag uit Nederland rechtstreeks op het bureau van de paus zal belanden.

Actie voor bezoek paus aan Nederland

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.