Prinses Beatrix woont weer op kasteel Drakensteyn

LAGE VUURSCHE - Prinses Beatrix gaat per direct op kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche wonen. Ze heeft zich dinsdag officieel laten inschrijven bij de gemeente Baarn, waar Lage Vuursche onder valt.
Prinses Beatrix dinsdagmorgen bij het gemeentehuis van Baarn.
Prinses Beatrix dinsdagmorgen bij het gemeentehuis van Baarn. © Caspar Huurdeman
Beatrix schreef zich in bij de gemeente in aanwezigheid van burgemeester Mark Röell van Baarn. Beatrix woonde al eerder op het kasteel, van 1963 tot 1981.
Fotograaf Caspar Huurdeman zag prinses Beatrix als inwoonster van Baarn uit het gemeentehuis komen

Verhuizen

Vorig jaar werd al bekend dat de vroegere koningin dit jaar naar het kasteel zou verhuizen. Ze woonde tot nu toe op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag.
CDA-fractievoorzitter Hans Geurtsen was bij de inschrijving
Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters, prinses Catharina-Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane, zullen op termijn landgoed De Horsten in Wassenaar voor Paleis Huis ten Bosch verruilen.

Privébezit

Beatrix kocht het kasteel in 1959. Na een grondige verbouwing woonde zij daar vanaf 1963. In 1981 verhuisde zij met Prins Claus en haar drie zoons naar Den Haag. Het kasteel is privébezit van prinses Beatrix.
Henk van der Kerk van Stichting Welzijn Bewoners Lage Vuursche
Drakensteyn is in de afgelopen jaren gemoderniseerd. Zo werd een zwaar hek rond het terrein geplaatst. Ook is de riolering aangepast en werd de verwarmingsinstallatie vernieuwd.

Friso

Prins Friso, de overleden zoon van Beatrix, is vorig jaar begraven op het kerkhof bij de Stulpkerk in Lage Vuursche. De begraafplaats ligt tegen het landgoed rond kasteel Drakensteyn aan.
© ANP
© ANP

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.