"Zomerse ellende rond Utrecht CS verwacht"

UTRECHT - Reizen per trein wordt komende zomer één grote ellende. Dat verwacht Rover.
Werkzaamheden op station Utrecht zullen het treinverkeer volgens de reizigersvereniging compleet ontregelen. ProRail gaat het station in augustus grondig aanpakken. Reizigers krijgen daardoor ruim een week lang te maken met vertragingen en omreizen. Rover vindt het een schande dat ProRail geen rekening houdt met de reizigers.

REACTIE PRORAIL

ProRail zegt wel degelijk rekening te houden met de reizigers. Volgens de spoorbeheerder klopt de bewering van Rover ook niet dat het spoorhart straks helemaal dicht gaat. "We werken in de zomer negen dagen aan vernieuwing van het spoor, maar er zal dan ook vervangend busvervoer zijn en er worden omrijdadviezen gegeven. Dat zal voor overlast zorgen, maar de reizigers krijgen er straks ook heel veel voor terug", aldus een woordvoerster.

KLANTEN

"Twintig jaar geleden, toen ProRail niet bestond en de NS gewoon het eigen onderhoud deed, gebeurde dit nooit", zegt woorvoerder Kruyt van Rover. "Want de NS was er om te zorgen dat de treinen reden en dat was gewoon de primaire doelstelling. Dat is de ellende bij ProRail. ProRail heeft eigenlijk weinig boodschap aan klanten."
Niet alleen station Utrecht gaat in de zomer op de schop, ook de stations van Den Bosch en Schiphol worden dan verbouwd. Ook dat zal de nodige overlast veroorzaken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.