Politieke website-oorlog in Amersfoort

AMERSFOORT - In Amersfoort woedt een heftige strijd tussen de Burger Partij Amersfoort en Amersfoort Anders. De afgelopen dagen spitste die oorlog zich toe op domeinnamen.
De partij Amersfoort Anders heeft de website www.amersfoortanders.nl. Wie dezelfde naam intikt, maar met een streepje ertussen, komt uit bij de BPA.
Lijsttrekker Hans van Wegen van de BPA beweert dat hij die site al jaren in zijn bezit heeft. Maar een simpele controle door RTV Utrecht leert dat dat niet waar is. Het domein is geclaimd in januari 2013, ruim een jaar na de oprichting van Amersfoort Anders.

TEGENSTANDERS

Van Wegen beweert ook dat hij al jaren beschikt over de naam www.amersfoorthappy.nl. Ook dit blijkt niet waar te zijn. De naam staat pas vier dagen op zijn naam. De merknaam Amersfoort Happy is anderhalf jaar geleden al gedeponeerd door Gerard van Vliet, de politiek leider van Amersfoort Anders.
Na lang doorvragen geeft Van Wegen toe dat hij niet de waarheid vertelt en dat hij de namen heeft geclaimd om zijn politieke tegenstanders een hak te zetten. Achter de partij Amersfoort Anders zitten politici die eerder lid waren van de Burger Partij Amersfoort.