Amersfoortse hyena poept blauwe drollen

AMERSFOORT - Hyenaman Mo van Dierenpark Amersfoort poept blauwe drollen. De dierenverzorgers willen, in verband met een hormoononderzoek, de mest van het mannetje en vrouwtje kunnen onderscheiden. Daarom wordt er blauwe kleurstof aan het voedsel van Mo toegevoegd.
De blauwe keutels kunnen de mesthoop op, want het is de dierverzorgers te doen om de drollen van het vrouwtje. "Wij wachten al ruim een jaar op pups bij de hyena's, maar tot op heden is hyenavrouwtje Luena nog niet drachtig", vertelt bioloog Raymond van der Meer.

HORMOONONDERZOEK

"We zijn met een hormoononderzoek begonnen om te achterhalen of het vrouwtje wel een eisprong heeft. Het onderzoek zal een aantal cyclussen duren, dus het antwoord weten wij pas over een paar maanden", aldus Van der Meer.
In november werd hyena Luena al onderzocht door middel van een kijkoperatie. De dierenarts zag toen geen eigenaardigheden en trof ook eicellen aan. Sporen van een daadwerkelijke eisprong werden echter niet gevonden, daarover moet het onderzoek uitsluitsel geven. "Mo en Luena zijn een mooi koppel. Er vindt regelmatig een dekking plaats, dus daar ligt het in ieder geval niet aan", zegt de bioloog van DierenPark Amersfoort.
POEP & ZOO
In de voorjaarsvakantie staat het hele Dierenpark in het teken van poep tijdens Poep & ZOO. Kinderen kunnen mee op poeptour, proberen het gewicht van een olifantenhoop te tillen en raden welke poep bij welk dier hoort.