Baarn blij met terugkeer Beatrix

LAGE VUURSCHE - Baarn is blij dat prinses Beatrix zich na meer dan 30 jaar opnieuw inwoner van de gemeente mag noemen. Ze woont weer op Kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche en heeft zich dinsdag officieel laten inschrijven.
Lage Vuursche heeft een warme band met het Koningshuis. Beatrix woonde er van 1963 tot 1981. Koningin Juliana en prins Bernhard hebben hun hele huwelijksleven op Paleis Soestdijk gewoond, ook in de gemeente Baarn en op een steenworp afstand van Kasteel Drakensteyn, waar de prinses nu weer woont.

OFFICIEEL

Vorig jaar werd al bekend dat de vroegere koningin dit jaar naar het kasteel zou verhuizen. Dinsdag werd het officieel. Alle lokale fractievoorzitters waren van tevoren ingeseind en op het gemeentehuis aanwezig. Een grote eer voor CDA fractievoorzitter Hans Geurtsen: "Het was heel bijzonder. Sowieso om de prinses te zien van dichtbij en om mee te maken hoe gewoon ze eigenlijk nog is en zich op een gewone manier in moet schrijven."

HISTORIE

Drakensteyn en Lage Vuursche dateren uit de 17de eeuw. Ridder Gerard van Reede liet het achtkantige huis in 1640 bouwen. Hij zorgde ook voor de bouw van een kerk, een pastorie, een school, een molen en een herberg. In 1807 kwam het kasteel in handen van de Utrechtse burgemeestersfamilie Bosch. Prinses Beatrix kocht het kasteeltje van die familie.