Burgemeester Van Oostrum verlaat Rhenen

RHENEN - Burgemeester Joost van Oostrum (VVD) gaat Rhenen na zeven jaar verlaten. Hij is voorgedragen als burgemeester van de Gelderse herindelingsgemeente Berkelland, waarin de stad Borculo, de dorpen Eibergen, Neede en Ruurlo en enkele kleine kernen zijn samengegaan.
"Ik ben trots en voel mij zeer vereerd. Soms komt er een trein voorbij, waar je op móet springen. De Achterhoek is een fantastisch gebied om aan de slag te gaan", laat Van Oostrum weten aan RTV Utrecht.
Van Oostrum is geliefd in Rhenen. In 2012 beleefde hij zijn 'finest hour', toen zijn gemeente de Koninlijke Familie ontving op Koninginnedag. "In Rhenen is veel energie in de samenleving. Dat zal ik zeker gaan missen. Maar voorlopig ben ik nog voor meer dan 200 procent verbonden aan Rhenen", aldus Van Oostrum.
De overstap betekent voor de VVD'er dat hij aan het hoofd komt te staan van een grotere gemeente. Rhenen heeft ongeveer 20.000 inwoners, Berkelland 45.000.
Het is de bedoeling dat Van Oostrum in juli aan de slag gaat in zijn nieuwe gemeente. Tot die tijd is hij gewoon actief in Rhenen.

Interview met burgemeester van Rhenen
Burgemeester van Rhenen vertrekt