Houtense kerken tegen demonstratie bij abortuskliniek

HOUTEN - De kerken in Houten distantiëren zich van leden van Stichting Schreeuw om Leven die woensdagochtend bij een pasgeopende abortuskliniek in de stad demonstreerden.
De leden van de extreemchristelijke stichting wilden bezoekers van de kliniek aanspreken en flyers uitdelen. In totaal protesteerden zo'n tien mensen.
Volgens een manager van de kliniek hebben de demonstranten een slechte dag uitgekozen: "Vanmorgen komt er maar één vrouw langs voor een afspraak. Haar hebben we ingelicht dat de demonstranten er staan. We zullen haar veilig naar binnen loodsen".
De kerken in Houten nemen afstand van het optreden van de stichting van evangelist Bert Dorenbos. Een woordvoerder van negen kerken in Houten: "De kerken hebben besloten om in te steken op hulpverlening en dienstverlening. [...] Degenen die lopen te flyeren of te protesteren rondom de kliniek doen dat nadrukkelijk niet namens het kerkelijke platform."
De komst van de abortuskliniek was controversieel omdat deze naast de gereformeerde Eskolkerk zit. Vanuit christelijke hoek was er dan ook protest tegen het opengaan van het centrum en de lokale fracties van SGP, ChristenUnie en CDA stelden vragen over de kwestie.
Abortuskliniek CASA in Houten opende maandag de deuren en voert twee dagen per week abortussen uit. Dit jaar verwacht de kliniek 200 behandelingen uit te voeren.

Houtense kerken tegen demonstratie bij abortuskliniek

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.